Ретрофутуризмът и новият концептуален модел на Пежо

Бъдещето е обсипано с нови технологии. За някои от тях вече знаем и очакваме масовото им разпространение, а за други дори и не подозираме.

За наша радост, производителите на високотехнологични устройства и автомобили, често споделят визията си за бъдещето посредством различни концепции. Пежо не прави изключение – миналия месец френската автомобилна компания представи своя e-LEGEND – спортна кола, едновременно стилна, елегантна, но и леко “хищна” като визия. Съчетание от заоблени аеродинамични извивки и отсечени линии, които неминуемо напомнят на модели от миналото. Именно този ретрофутуризъм е тенденция, която се забелязва и от други марки, като ярък пример за това е емблематичния I.D. Buzz на Фолксваген.

Малко повече за технологичната страна на нещата

Peugeot e-LEGEND е изцяло електрическа и предлага и автономно шофиране. Интегрирана е батерия с внушителните 100kWh, която обещава 600км пробег и заряд за 500км само за 25 минути бързо зареждане. И тъй като e-LEGEND е спортен модел, той може да ускори от 0 до 100км само за 4 секунди. Впечатляващо, нали?

Колкото и да говорим за този автомобил, смятам, че думите са излишни на фона на кадрите заснети с него, а те просто възхищават с красотата на лъскавите извивки и отсечените линии.

Може да ви хареса и...