“Да се изгубиш нарочно” – историята на трима младежи тръгнали на пътешествие из България

Миналия уикенд, гледах прожекция на много добра колекция от български късометражни филми (Ели, много благодаря за поканата!). Лентите бяха селектирани от No Blink и представяха различни жанрове – съответно извикваха различни чувства у зрителите. Всяка бе добра по себе си, но един епизод от късометражна поредица ми се стори като глътка свеж въздух. Говоря за “Да се изгубиш нарочно” на Крис Захариев, който разказва историята на трима младежи, решили да се впуснат в приключение по време на (може би) последното им по-безгрижно лято, преди да почнат да следват в университет. Крис ни показва едно обсипано с перипетии пътешествие, една история изпълнена с незабравими моменти и емоции, едно приключения започнало наивно по момчешки.

Още за Крис

Досега не бях чувал за Крис Захариев, по-популярен навярно сред малко по-друга (от мен) аудитория, но той скоро е получил награда от БНР за “Будител на годината“. Освен това впечатлява и с позитивност относно бъдещето на страната ни, като даже едно от най-гледаните му видеа в YouTube разкрива статистики, които показват България като страна, която определено има потенция. Крис е един от малкото талантливи млади хора, които са имали много добра възможност да отидат в чужбина, да създадат връзки и да имат успешна кариера, но е предпочел да остане в България, именно за да реализира своята идея – да реализира “Да се изгубиш нарочно”.
Лично аз му казвам на Крис едно виртуално “Браво!“, а на вас ви пожелавам приятно гледане, ако все още не сте видели свежия мини-сериал.

Може да ви хареса и...