Rachel Row или едно ново лице правещо качествена българска музика

Коя е Rachel Row? В началото на годината тя пусна първият си видеоклип и дебютна песен Follow the Step (който можете да видите по-надолу). Позната е най-вече като автор на текстове и музика за други артисти, сред които Мария Илиева, Рут Колева, Сантра и други… може би стои зад много песни, които харесвам.
Rachel Row

Дъщеря е на емблематичната българска певица Камелия Тодорова и както се казва израстнала е с музиката. В момента работи върху дебютния си албум, който се очаква през есента като в него ще присъства и дует с майка и (очаквам да чуя нещо наситина добро!).

Първият и клип е нетипичен за българската музика. Прилича ми  по-скоро на видео подходящо за някоя скандинавска изпълнителка или от Исландия примерно… Виновници за него са fo2 студио. Чух също първата песен от профила и в Soundcloud  (Touch My Body) и бих я оприличил малко като стил и изпълнение на Roisin Murphy. Преди месец пък представи първата си песен на български – Тук и сега. Много ПЪРВИ неща… песен, клип, албум.  Също така твори и с приятеля си, който е DJ-ят KiNK.

Очаквам албума с нетърпение, а междувременно ето ви няколко песни :)
Може да ви хареса и...