КлинКлин – проект за независима медия

Клин клин избива, или с други думи, за да изкореним практиката за контролирани от бизнеса и държавата медии, трябва да създадем нови – независими такива.

Проектът КлинКлин стартира на 14 април и цели да създаде независима медия, която се управлява от читателите, отстоявайки принципите на свободното слово и демокрацията. Създаден от Сдружение за граждански прояви “КЛИН”, регистрирано като Юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза, вписано в Централния регистър на Министерството на правосъдието, КлинКлин има за цел да събере 50 000 лв. за стартирането и функционирането на платформата.

Някои от основните идеи на КлинКлин са за независима медия, в която читателят да участва активно в процеса – да поставя задачи, да коментира и оценява работата на авторите. Също така имате възможността да участвате като независим автор на хонорар, който да работи в интерес на обществото.

Към 1 май, или за 1/4 от времето определено за набиране на средства, са събрани 7,8% или 3 900лв. Месец по-късно, създателите на проекта организират парти в подкрепа на независимата гражданска медия, което ще се състои на 15 май от 19:00ч. в Лаборатория за градски дизайн “Трансформатори”, София (събитие във Facebook). По този начин освен да се позабавляват, хората ще имат възможността да се запознаят отблизо с бъдещата медия и лицата стоящи зад нея.

Повече за проекта можете да научите на KlinKlin.bg

Може да ви хареса и...