Онлайн премиера на “Легенда за първия кукер”

“Златната ябълка” е една прекрасна модерна интерпретация на българския фолклор!

Вчера (27.10.2016) в клуб “Перото” в София, бе премиерата на първия късометражен филм от поредицата за “Златната ябълка”. Продукцията е създаден от млад екип начело с Димитър Петров, който е завършил Анимация в Лондон и е работил в Cartoon Network и Gameloft. През 2015г. посредством финансиране от кампания в Kickstarter, започва работата по първия късометражен филм наречен “Легенда за първия кукер”, който вече е достъпен за гледане и онлайн.

Но “Златната ябълка” далеч не се изчерпва с това! Планирани са два сезона от по 13 епизода, които да ни разкажат за града Хан, Кукерово, Кубер планина и митичните създания, които населяват целия този приказен свят. За целта екипът на Димитър Петров усилено води преговори за копродукция с френско студио, а също така се води диалог и с български телевизии и Министерството на културата.

Затова единственото, което засега можем да направим е да им пожелаем УСПЕХ! Дано тези приятни млади хора да намерят финансиране. Бих се радвал да видя подобна продукция в българския ефир, а защо не и по канали като Cartoon Network. А дали министерството на културата би предложило финансиране на подобен проект като начин за популяризиране на българския фолклор? След последния въпрос направи ми се прииска да запея “дано, дано, данооо”…

Докато разберем дали скоро (в близките година-две) ще видим реализирана “Златна ябълка”, можете да подкрепите проекта като си закупите от техния онлайн магазин (очаквайте линк скоро) фен продукти като тениски, чаши, фигурки и плюшени играчки.

Може да ви хареса и...