The Alternative – Two

В града на тепетата започва все по-отчетливо да се усеща създаването и разрастването на един по-алтернативен тип култура и общество. И докато преди години по-интересните места и събития да се брояха на пръстите на едната ръка, днес май и двете ръце не стигат…

Няма как да не спомена фондация „Отворени изкуства” и техните проекти, както и пренеслите се от столицата фестивали на „Едно” – за дизайн, архитектура и съвременен танц. Естествено, ако тръгна да изброявам, то има редица събития и места като Баня „Старинна”, кино „Космос” (за чието състояние община Пловдив би следвало да се погрижи адекватно…), театрални и оперни фестивали, скорошния „Капана фест” и много други, а днес е и закриването на деветото издание на „Черната кутия” – фестивал за театър и съвременен танц. Събития, които напоследък все повече започват да се превръщат в притегателна сила за хора от други градове.

Но нека се завърнем към темата за алтернативното. За този уикенд съм ви приготвил малко стари и нови инди парчета – рок, електро и поп, в алтернативна опаковка, изпълнени от Ladytron, Seekae, Metronomy, Röyksopp, St. Vincent, Neon Indian и др.

P.S. Aко харесвате музиката, която споделям, можете да ме последвате в SoundCloud.

Може да ви хареса и...