Защо, Мтел, защо?!?

Новото лого на МтелВълкът козината си мени, но нрава – не. И все пак днес като се обадих на *88, бяха много коректни и любезни. Та… говорим за една новина, която в България засенчи излизането на iPhone 5, и това е новото лого на Мобилтел.

В деня, в който Мтел блесна с нова визия, едва ли е имало медия, която да не отрази тази промяна, а аз честно казано бях шокиран… гледах в монитора и не можех да повярвам. Въпросното “М” приличаше на някоя графика излезнала по-скоро от времето на социализма. Вярно, има замисъл – знакът за безкрайност, радиовълни… ммм. Но “М”  някак много соц ми идва.

Критици, академици… всички с положителни мнения и обяснения какво символизира. Реших да се поразровя из блоговете да видя все пак какво мислят обикновените хора. Някои го оприличават с кошница, с прежда, както и, че ако човек не знае факта, че Мтел е мобилен опертаор, то спокойно остава варианта фирмата да търгува с плетива. Други пък се възмущават от косматите ръце на една от девойките снимани за рекламите. Но няма да познаете каква бе моята първа асоциация… Wonder woman :D WTF?!? Не мислите ли, че от това “М” ще стане чудесна корона/диадема за нея?

Както и да е… нека приемем, че “М” изглежда добре. Всъщност цветовете са преливащи и модерни. Тук идва моментът на голямото разочарование. Какво по дяволите прави това tel там!? Едно tel висящо във въздуха сякаш дошло от нищото. Срамежливо стои настрана от “M” и се чуди дали му е там мястото. Да не говорим, че стилово изобщо не си подхождат. Не знам кой “дизайнер” го е сложил, но може да е горд с “творението” си!

Стига сме гледали отрицателно! Има и хубави неща в промяната на Мтел. Една наложителна промяна след големия гаф с билинг системата им (Пепи, съжалявам за чуждата дума, но ми звучеше по-добре така написано. Прости ми!) и постепенно намаляващия им пазарен дял, печалби и приходи. Промяната се състои в една нова визия и променени ценности при обслужването на клиенти. Неслучайно е и новото мото “Повече за теб” (което е написано с малки букви по светещите надписи на магазините…). Дано да не са повече сметки за теб.

Също така няма как да не отбележа, че сайтът на телекома е станал много по-функционален, модерен и добре подреден. Вече и с онлайн магазин.

Хубаво, лошо… това е обобщението ми от промяната на Мтел. Дано скоро да сменят с малко музика непрекъснато повтарящото се до затъпяване: “Моля изчакайте обаждането на другия абонат. The call is put on hold, please wait. Моля изчакайте обаждането на другия абонат. The call is put on hold, please wait. Моля изчакайте обаждането на другия абонат. The call is put on hold, please wait…”

Може да ви хареса и...