Младо вино, бейбе!

wine tastingСредномесечните температури през ноември ще са по-ниски и се очакват периодични застудявания или иначе казано времето ще е ВИНЕНО! Не просто, защото като е студено по-върви човек да се сгрява с винце, а защото на  23, 24 и 25 ноември ще се състои четвъртото издание на фестивала „Дефиле на младото вино”.

Това е събитие, на което изключително много върви доброто настроение и веселата компания. Разбира се има и индивиди, които отиват самосиндикално, но в това няма нищо лошо. Правейки ретроспекция осъзнавам, че съм пропуснал само първото издание на фестивала, а по време на другите две съм изкарал опияняващо весело с добри приятели. А и как иначе? Тепета, стари къщи, винарски изби с техните предложения – млади и стари…

За заинтересованите да посетят събитието, ще кажа, че предните години имаше възможност за билет на стойност 3лв. важащ за всичките 8 къщи (или около 20 винарски изби) или билетче от 1лв. за всяка. Та представете си за 3лв. колко развеселени можете да се приберете… знам го от личен опит.

Тук е мястото да спомена, че има и съпътстваща културна програма, но да си призная, че предните пъти я пропуснах. Жаден съм за вино – отивам да дегустирам. Жаден съм за култура – отивам на театър или изложба. Но тази година развлекателната програма звучи по-интересна и смятам да направя една микстура от вино, култура и изкуство пък да видим резултата… По-конкретно съм заинтригуван от изложбата на карикатури на тема “Виното и баба подмладява, виното и дядо разиграва.” в Етнографския музей, както и творби на художници създадени от виноматериали в галерия “Червеното пони”.

Но стига приказки. Очаквам ви приятели! Наздраве за „Дефиле на младото вино” 2012!

За допълнителна информация относно програмата последвайте следната връзка.

Може да ви хареса и...