Divoom Bluetune Solo – джобният аудио другар

Сдобих се с това чудно аудио “буренце” миналата Коледа, и още с първото включване останах изключително приятно изненадан от силата и качеството на звука, които може да предлага едно такова малко устройство.

Не за първи път притежавам преносима тонколонка. В края на 2009г. получих като подарък към телефона си, сгъваемите стерео говорители Motorola EQ3. Вярно, че бяха стерео и възпроизвеждаха звук с добро качество, но имаше какво още да се иска от басите, а и конструкцията не се оказа особено надеждна.

Divoom Bluetune solo

С Divoom Bluetune Solo минах на едно безжично ниво. Устройството използва Bluetooth V2.1 +EDR (Enhanced Data Rate), който се поддържа от повечето телефони, дори и по-стари. Тук е мястото да отбележа, че тонколонката има и микрофон и може да се използва като високоговорител при разговор.  Много добро съотношение цена-качество. Що се отнася до качеството на звука, то е повече от добро за устройство с такива размери и цена. Divoom използват патентованата PO-bass технология, която осигурява дълбок и плътен бас. В зависимост от повърхността, на която е поставен говорителят, както и тези наоколо, той може да възпроизвежда дори още по-добри баси. За да може при по-силна музика тонколонката да не подскача и да стои неподвижно, е сложен гумен материал, който опасва долния ръб. Отдолу се намира и бутон за включване/изключване, а отгоре – бутон за приемане на обаждане, който също може да се ползва и за пауза/възобновяване на музиката. Отстрани в долния край има стандартен аудио изход, а от другата страна – micro USB вход, който се ползва за зареждане и като аудио вход посредством включеният кабел с два накрайника от другата страна – USB и стандартен 3,5мм аудио жак. Батерията е литиево-йонна и издържа средно по 8 часа свирене, което е двойно и тройно в сравнение с евтини китайски еквиваленти, които освен това не възпроизвеждат толкова качествен звук.

Дотук обсъдихме добрите страни на устройството, но нека кажем и лошите. Едно от тях е, че ако искате да го ползвате като bluetooth адаптер и да слушате музиката през други говорители, то при включване към аудио входа тонколонката не престава да свири, а освен това сигналът подаван към външната аудио система е много тих. Като минус може да се отчете също късното известяване за изтощена батерия и липсата на управление на силата на звука директно от Bluetune Solo. Последното обаче е коригирано в третото издание на продукта, което едва ли скоро ще е налично в Европа.

Едно страхотно аудио устройство, което можете да вземете навсякъде със себе си. В момента можете да намерите Divoom Bluetune Solo в България, на цени между 50 и 60лв. Безжичната преносима тонколонка също е налична и в различни матови цветове – графитено сиво, бяло, кремаво, синьо, червено, оранжево, лилаво, и се предлага в комплект с гореспоменатият кабел и сиво предпазно калъфче. В таблицата по-долу можете да видите пълните технически характеристики на продукта.

Output Power: 4 Watts
Total Peak Power: 6Watts at <10% THD
Driver Size: 50mm micro speaker, 4Ohm
Signal-to-noise: 80dB
Frequency response: 60Hz-20 kHz
Charging Voltage: USB or AC/DC adaptor 5V
Bluetooth compliant: V2.1 +EDR
Bluetooth profile support: A2DP Stereo
Dimensions: 60R x 73H(mm)

Като заключение мога да кажа, че Bluetune Solo е едно страхотно аудио устройство, което можете да вземете навсякъде със себе си и да се насладите на качествен и силен звук.

Аз лично го взимам винаги като отивам на почивка или пък играя карти в задния двор. А също така и докато си правя вана ;)

А вие в какви случаи ползвате/бихте ползвали преносима тонколонка? 

Може да ви хареса и...