Бъдещето на гейминга – Microsoft Illumiroom

illumiroomПрез последните няколко години бяхме свидетели на една еволюция при игровите конзоли. Освен че имат голяма изчислителна мощ, се появиха и нови начини за управление и взаимодействие с играта – Kinect за Xbox, котролерите за Nintendo Wii и Move за Playstation. Големите играчи в тази област се насочиха към управлението с жестове, движения и глас, като Microsoft в тази област се оказа безспорен фаворит с Kinect.

Но ето на CES 2013 (Consumer electronics show) в Лас Вегас, Microsoft отново ни удивляват чрез следващата си разработка, която цели да размие границите между това, което виждаме на екрана и заобикалящата ни среда, като системата е способна да промени начина, по който изглежда стаята. Разработката се състои от Xbox с Kinect, който сканира геометрията на помещението и в реално време проектор визуализира различни елементи от играта, излизащи извън очертанията на екрана.

От екипа, работещ върху проекта, обещават още подробности на конференцията CHI (Computer-human interaction) 2013, която ще се състои през месец април в Париж. Дотогава можем да видим технологията в действие чрез следното видео:

Може да ви хареса и...