“Левиатанът” – от вирусно разпространяващо се видео към пълнометражен филм

Страхотният научно-фантастичен късометражен филм “Левиатанът” (The Liviathan), който беше публикуван миналата седмица, събра над един милион гледания във Vimeo и над половин в YouTube, в рамките на седем дни, и по този начин, след много хвалби, привлече вниманието на Холивуд.  Режисьор на изключително професионално направеното видео е ирландецът Руари Робинсън (Ruairi Robinson).

В късометражната версия на “Левиатанът” историята се развива в началото на следващия век, когато човечеството е колонизирало множество светове. Пътуване със скорост по-висока от тази на светлината, е станало постижимо посредством екзотично вещество придобивано от яйцата на най-големият вид срещан някога от човек. Лентата загатва за не особено идеалистичен свят в ера на пътуването в космоса, и работници, които често са принудени да вършат опасното ловуване и събиране на яйцата.

Въпреки, че все още не е дадена зелена светлина на работата по пълнометражен филм базиращ се на тази концепция, Нийл Бломкамп (режисьор на “Сектор 9“) се е записал като изпълнителен продуцент, а Саймън Кингбърг (продуцент на последният филм за X-Men) – като продуцент. Затова и се смята, че има голяма вероятност лентата да види бял свят и да има успех.

Може да ви хареса и...