Поглед към дома на бъдещето – умни електроуреди от Philips

Philips coffee recipe appПредставете си хладилникът ви да може да известява кога млякото свършва и да го добавя към списъка с пазаруване, или пък да предупреждава за храна, на която и изтича срока. Все още сме далеч от масовото разпространение на подобни технологии, но големите производители вече работят в тази насока.

На тазгодишното изложение IFA в Берлин Phillips показа няколко интересни нови продукти и прототипи. Първият от тях е уред за готвене, който освен да пече или готви на пара, има Wi-fi и посредством мобилно приложение може да ви предложи различни рецепти, след което да разбърква ястието и да го сготви за времето обозначено в рецептата.

Следващия прототип отново използва приложение за таблет, но този път уредът е кафемашина. След като харесате рецепта за капучино и настроите колко захар и мляко да има в него, можете по Bluetooth да се свържете с домакинския уред и да стартирате правенето на горещата напитка.

Споменатите по-горе продукти не са финални варианти, а само прототипи, но следващата година може да очакваме видео бебе монитор, който освен да предава по Wi-fi, разполага и с 3G в случай, че отидете на вилата, където нямате локален интернет.

Четвъртият продукт е предназначен за китайския пазар и представлява уред за пречистване на въздуха, който е свързан с интернет и можете да го управлявате от всякъде през вашия смартфон.

Може да ви хареса и...