Вирусна реклама – що е то?

Ако си мислите, че това има нещо общо с компютърните вируси, сте в голяма заблуда. Всъщност, това е реклама, която се разпространява от човек на човек… и така до милиони, благодарение на своята оригиналност и в повечето случаи забавно съдържание.

dumb ways to die

В последно време наблюдаваме големи компании като Кока Кола и Майкрософт (видео по-долу), които освен рекламната си кампания по телевизия, интернет, списания и т.н., решават да направят такъв тип реклама под формата на видео в YouTube, което се разпространява между потребителите чисто и просто, защото е забавно, интересно, оригинално. Дори най-скорошният пример е социален клип, който светкавично събра милиони гледания. Става въпрос за видео направено от метро компанията в Мелбърн, което по един абсурдно забавен начин ни показва тъпи начини да умрем, като набляга на безопасността около жп линиите.


А тук можете да видите допълнението към рекламната кампания на Кока Кола и новият филм за Джеймс Бонд – “007: Координати скайфол”, където е направена забавна скрита камера на хора опитващи се да спечелят безплатни билети за премиерата на кинолентата.


И един по-стар пример – видео, което като гледах недоумявах какво се случва, докато не видях финалните кадри.


Но нека накрая да отдам заслужено внимание на една рекламна кампания, която много ме забавляваше преди две години. Представям ви Old Spice!

Може да ви хареса и...